Quantcast
Channel: Blog | PestControl Expert
Viewing all 222 articles
Browse latest View live

Victor, SUA

$
0
0

Victor, SUA

Lider de piata in solutii de control al rozatoarelor. Cu o istorie de 150 de ani, Woodstream Corp este o companie privata cu traditie, principalul producator si distribuitor de produse de control brevetate impotriva rozatoarelor si a altor daunatori si de asemenea ofera solutii pentru casa si gradina in acest sens. Cresterea in acest sens s-a datorat unei analize foarte bune asupra feedback-ului primit de la clienti si a conceperii de noi solutii pe baza acestora. Victor® a revolutionat piata de control al rozatoarelor acum 100 de ani cu inventia capcanei de soareci cu arc numita Victor® Mouse Trap si fiind in continuare imaginea capcanei de soareci clasica.

The post Victor, SUA appeared first on Blog | PestControl Expert.


Volpi, Italia

$
0
0

volpi_banner

Davide & Luigi Volpi Spa produce o gamă completă de echipamente pentru grădinărit, grădiniță, horticultură și utilizare industrială: produse de neegalat pentru fiabilitate, durabilitate valoare, estetică și mai ales pentru a fi foarte ușor de utilizat.


Davide & Luigi Volpi Spa a fost înființată în 1879 pentru producția de pulverizatoarele de spate manuale. De-a lungul anilor, gama de produse a devenit mai completă adăugarea de pulverizatoare de compresie, aspiratoare de praf manuale si electrice, micronizers, burdufuri pulbere și pulverizatoare electronice spate toate fazele, de la proiectare până la testare, sunt efectuate în interiorul companiei și fiecare operațiune a ciclului de producție este urmate meticulos în conformitate cu procedurile stabilite și garantate prin certificarea de calitate ISO 9001:2000.

Îmbunătățirea continuă a procesului și tehnologie a permis Volpi să rămână un lider al pietei atingerea unor niveluri ridicate de calitate și de un grad ridicat de fiabilitate a produselor Linie Professional Volpi , distinge prin marca “VOLPI ORIGINALE” este cel mai cunoscut, cel mai linie completa care include o gamă largă de articole, atat manuale si electrice, potrivite pentru cele mai exigente de consum și pentru cei care caută un produs profesional pentru utilizarea de înaltă performanță frecvente și mai fiabile în timp.

 

Home & linie Hobby GREEN FOX, caracterizat prin trifoi cu patru foi reprezintă o altă linie de produse similare pentru linia Volpi Originale. Poate fi folosit pentru diverse aplicații bazate pe necesități. Această linie poartă eticheta de aceeași calitate “produs de Davide e Luigi Volpi SpA” Industrial Volpitech Linia este o gama speciala de produse dezvoltate de culoare albă, cu garnituri speciale FPM potrivite în special pentru soluții chimice. Această linie de pulverizatoare este utilizat în construcții, în fi DRM, pentru combaterea dăunătorilor și pentru curățare sau industriale aplicatii de diferite tipuri.

Cu gama noastră largă de produse credem că suntem capabili de a satisface orice cerere pentru prezentii și / sau viitori clienți.

The post Volpi, Italia appeared first on Blog | PestControl Expert.

Catchmaster, SUA

$
0
0
logo catchmaster
Suntem mandri de istoria noastra ce dateaza de la inceputul anilor ’50. Atlantic Paste & Glue a fost mereu o companie cu sediul in Brooklyn, NewYork. Suntem mandir ca acum distribuim in peste 70 de tari si cresterea continua.

Istoric:

Moses_Frisch-207x3001952 – Moses Frisch, un chimist imigrant din Ungaria, a fondat Atlantic Paste and Glue. Companie ce fabrica adezivi de specialitate, adezivi pentru texitile, adezivi pentru plicuri si pentru impachetare si cerneluri flexografice, in Brownsville, Brooklyn.

1960 – Uzina este mutata la Sunset Park, BK odata cu expansiunea AP&G. Aceasta cladire ramane actuala fabrica ce produce adeziv.

1972 – Steve Frisch, viitor și actualul președinte & CEO, se alătură tatălui său Moses Frisch la Atlantic Photo & Glue.

1970 – (anii ’70) Introducerea productie de pasta pentru tapet.

1977 – Introducerea brandului CatchMaster si inceperea productiei de adeziv pentru controlul daunatorilor.

1982 – Au fost produse primele capcane adezive CatchMaster.

1983 – Compania a inceput sa se concentreze pe ptodusele de control al daunatorilor, dupa succesul inregistrat de CatchMaster.

1984 – Introducerea placilor adezive Catchmaster.

1984 – Atlantic Paste and Glue mareste fabrica odata cu achizitionarea primei masinarii de producere in volum mare.

1984 – Introducerea capcanelor adezive, sistemelor de monitorizare si formularea adezivului special pentru insecte CatchMaster.APG-2_LOGO

1985 – CatchMaster lanseaza Gold Stick, capcana adeziva pentru muste si alte insecte zburatoare.

1988 – Primul client international.

1991 – AP&G extinde linia de produse CatchMaster pentru insecte zburatoare, aceasta include acum lumini pentru insecte si placi adezive de inlocuire.

1995 – Extinderea continua forteaza AP&G sa achizitioneze mai mult teren pentru activitatile de productie.

1999 – Linia de produse CatchMaster se largeste, acum incluzand si capcane mecanice pentru rozatoare.

170_53rd_St-300x197

1999 – AP&G creste capacitatile de productie si isi muta birourile in locatia curenta 170-53rd St Brooklyn, NY.

2000 – Atlantic Paste and Glue dezine AP&G Co,. Inc.

2010 – AP&G introduce brandurile BBEDS si BDS cu adaugarea de adezivi, capcane si siteme de monitorizare pentru plosnite.

2011 – Sunt create capcanele pentru insecte zburatoare GLOstick si SilenTrap si adaugate liniei de produse CatchMaster.

The post Catchmaster, SUA appeared first on Blog | PestControl Expert.

Concluziile Conferintei “Experti in Pest Control”

$
0
0

header

Ce a prezentat
BAYER:
- Alinierea portofoliului de produse Bayer la noile cerințe Europene, impuse de Regulamentul 528/2013;
- Status-quo, trenduri, tendințe și realități în România.Prezentarea a fost sustinuta de domnul Pitigoi Bogdan, Country Group Manager Romania & South Eastern Europe. In timpul prezentarii s-a vorbit despre alinierea portogfoliului Bayer la noile cerinte Europene, impuse de Regulamentul 528/2013. S-a vorbit despre trendurile si realitatile din Romania.Rezumatul sesiunii Bayer poate fi descarcat cu un simplu click pe imaginea de mai jos.
Click pentru a descarca prezentarea (pdf)

Click pentru a descarca prezentarea (pdf)

Ce a prezentat
IGEBA:
- Termonebulizare VS. ULV Aerosol;
- Caracteristici ale spectrelor de particule pulverizate;
- Impactul căldurii asupra pesticidelor la termonebulizare.Prezentarea a fost sustinuta de Alberto Sabatini Managing Director IGEBA, acesta a vorbit despre istoria companiei si aria acestia de activitate. A fost definit fogging-ul si au fost prezentate marimile picaturilor, de la cele de ploaie pana la cele mai fine picaturi produse de un aparat ULV.Pentru a viziona filmarea subtitrata a prezentarii, tot ce trebuie sa faceti este sa dati un click pe imaginea de mai jos.
Click pentru a urmari prezentarea (youtube)

Click pentru a urmari prezentarea (youtube)

Schimbari_legislative

Castigatorii premiilor oferite in cadrul conferintei sunt:

1 st Prize > Deconf S.R.L., prin dl. Constantinescu GheorgheCastigatorii Concursului Experti in Pest Control

Premii de consolare:
- Carhom S.R.L. dna. Nicoleta Butacu
- Coral Impex S.R.L. dl. Ciobanu Daniel
- Compania DDD dl. Munteanu Gabriel
- S.C. Solution Attac dl. Vasi Fernando
- Axiven Pest Control dl. Lungeanu Ionuț
- AVB Smart Solutions dl. Chirilă Sorin

Multumim tuturor participantilor cu 20% discount:
cupon reducere

cuponul prezent in mapa


Va amintim celor care ati participat la conferinta “Experti in Pest Control” ca inca mai puteti beneficia de o reducere de 20% la toata gama de produse de pe www.PestControl-Expert.ro.
Aceasta reducere poate fi aplicata prezentand voucherul sau folosind codul inscriptionat pe acesta.
Reducerea este oferita doar celor care figureaza pe lista de participanti, doar la o singura comanda.
Si nu uitati ca oferta este valabila pana la 31 Mai 2014.

The post Concluziile Conferintei “Experti in Pest Control” appeared first on Blog | PestControl Expert.

Update-uri legislative in Biocide, legile actuale ale biocidelor

$
0
0

Legea biocidelor update

Produse care isi vor pierde avizare. Update-uri legislative privind Produsele Biocide.
Regulamentul privind produsele biocide [BPR, Regulamentul (UE) nr. 528/2012] vizează introducerea pe piaţă şi utilizarea produselor biocide destinate protejării oamenilor, animalelor, materialelor sau articolelor împotriva organismelor dăunătoare, precum dăunătorii sau bacteriile, prin acţiunea substanţelor active conţinute de respectivele produse biocide.

Vom publica in curand informatii mai detaliate privind produsele biocide ce se comercializeaza in piata din Romania. Care produse se vor putea comercializare si care sunt cele cu autorizatiile retrase.

Din cauza trecerii de la nivel National de avizare la European schimbarile sunt si vor fi structurale.

Exemple de produse retrase de pe piata noastra in ultimii ani:

- Flufenoxuron retras in 1 August 2012

- DDVP (dichlorvos) retras in 1 Noiembrie 2012.

- Bifentrin retras in 1 Mai 2013

 

 

The post Update-uri legislative in Biocide, legile actuale ale biocidelor appeared first on Blog | PestControl Expert.

Repelent optic Vectorfog

$
0
0

banner vectorfog repelent optic

Repelent Optic pentru pasari Vectorfog – informatii:

Vectorfog repelent optic anti pasari

Repelentul optic pentru pasari Vectorfog nu este toxic, este o inovatie prietenoasa cu mediul inconjurator care goneste pasarile nedorite, fara sa le raneasca. Repelentul este net superior altor variante de pe piata: repelent cu ultrasunete, sperietoare, tepuse si plase pentru pasari. Repelentii conventionali pentru pasari stimulaza doar unul dintre simturile acestora, de aceea au eficacitate limitata.

Inofensiv pasarilor; De-a lungul anilor multe tipuri de repelenti pentru pasari au disparut, datorita lipsei de eficacitate, dar si datorita efectelor asupra sanatatii. Ingredientele principale din repelentul optic Vectorfog sunt pe lista de substante sigure a US FDA, lista pentru substante chimice care pot fi adaugate in mancare si considerate sigure de experti. Repelentul Vectorfog contine ingrediente care emit stimuli vizuali, olfactivi si haptici (fiind iritante la atingere). Respingerea pasarilor este instantanee datorita iritarii olfactive, vizuale si tactile.

Modalitatea economica de a scapa de pasari; Vectorfog are un efect indelungat fara sa afecteze cladirile. Dupa aplicare orespunzatoare repelentul Vectorfog are efect intre 12 si 24 de luni. Nu mai este necesara reaplicarea la fiecare 3-6luni ca in cazul altor geluri. Nu ucide si nu raneste pasarile, dar le schimba instantaneu comportamentul, iar acestea zboara in alta parte.

Repeletul Vectorfog poate fi folosit in conditii variate de climat. Acesta este stabil chiar si cand temperatura variaza foarte mult, pana si in conditii de ploaie, vant sau zapada.

Repelentul poate fi folosit atat in zonele urbane cat si rurale, in exterior, dar si in interiorul cladirilor. Poate fi folosit in porturi, aeroporturi, stalpi de electiricitate, partile superioarea ale bazinelor cu apa, semne de circulatie, depozite, parcari, cladiri publice, stadioane si multe alte locatii unde pasarile cauzeaza probleme.

Repelentul optic Vectorfog este usor de folosit. Manualul de instructiuni ofera toate informatiile necesare.

In caz de contact cu pielea, zona trebuie curata cu apa si sapun.

 

Masuri de precautie:

- A nu se lasa la indemana copiilor! Poate fi daunator daca pielea este expusa timp indelungat. Evitati contactul cu pielea si ochii. Este recomandata folosirea ochelarilor si manusilor de protectie. In caz de contact zona trebuie spalata cu apa si sapun.

- Este necesara indepartarea cuiburilor, resturilor sau fecalelor de pasari inainte de aplicare, suprafata trebuie spalata cu apa si detergent. Inainte de aplicare suprafata trebuie sa fie uscata.

 

Utilizare:

15 recipiente se gasesc in fiecare ambalaj Vectorfog. Alte recipiente sau magnetii pentru montaj pe suprafete metalice pot fi cumparate separat.

1.Pregatirea suprafetelor pentru tratament:  Zona va fi pregatita prin curatarea cuiburilor, mizeriei, excremenCuratarea suprafetelortelor de pasare.  Daca zona nu este curatata, eficienta tratamentului nu poate fi garantata.

Lipirea recipientului

 

2.Aplicarea adezivului:

- Adezivul trebuie aplicat pe partea de jos a recipentului;

- Pentru atasarea recipientelor mai pot fi folositi si magnetii sau banda dublu adeziva.

3. Lipirea recipientelor:

- Recipientele vor fi lipite la distante de 10-50 cm in functie de seriozitatea problemei;Distanta de montare

- In zona de habitare distanta va fi intre 10-15cm;

- In zona de semi-habitare distanta va fi intre 20-25cm;

- In zonele de odihna ale pasarilor distanta va fi intre 30-50cm;

utilizare4.Atasarea duzei:

- Taiati opritorul din partea de sus a tubului de repelent;

- Atasati duza rotind in sensul acelor de ceasornic;

 

5. Asasati pistolul aplicator:

- Introduceti tubul in pistolul aplicator;

 

6. Introduceti gelul in recipiente:

- Introduceti intre 15-20g in fiecare recipient;

- Daca nu sunt folosite recipientele, gelul poate fi aplicat direct pe suprafata intr-o forma circulara.

 

 

The post Repelent optic Vectorfog appeared first on Blog | PestControl Expert.

Cum puteti sa indepartati o capusa

$
0
0

cum sa indepartam o capusa

    Venirea verii nu inseamna doar mai multa caldura si mai multi tantari, ci si mai multe iesiri in natura. Fie ca e vorba de un gratar sau de o plimbare linistita, orice aventurare prin iarba vine cu anumite riscuri. Riscul principal despre care vorbim este cel al muscaturilor de capuse. Mai sus am pregatit un ghid special pentru acest eveniment nefericit.

Totusi cel mai bine este sa luam masuri care sa previna, daca tot am vorbit despre tratament:

- Purtati pantaloni lungi cand iesit in zone cu iarba, acestia va pot scapa de multe neplaceri cand vine vorba de capuse;

- Feriti-va de locurile cu foarte multa umezeala, capusele preferand astfel de locuri;

- Verificati-va hainele dupa ce petreceti mai mult timp in zone cu iarba inalta;

- Dupa ce va verificati haninele este indicat sa va faceti un dus si sa verificati eventuale urme de muscaturi.

Capusele au o reputatie foarte prosta, dar doar membrii unei anumite specii de capuse sunt purtatori de boli. Totodata, dupa o muscatura, in cazul in care capusa este indepartata in 24 de ore, sansele de imbolnavire scad drastic. Totusi recomandam consultarea unui medic in cazul unui astfel de eveniment.

Filosofia noastra este mereu: “mai bine previi decat sa tratezi”, urmand aceasta filosofie pentru a avea o gradina mai sigura va recomandam articolul nostru intitulat “Cum sa scapi de capuse”.

Foto Credit: www.artofmanliness.com

The post Cum puteti sa indepartati o capusa appeared first on Blog | PestControl Expert.

Oferta promotionala Bayer, pachete dezinsectie urbana

$
0
0

Banner_promotional_bayer_city

Incepând de luni, 1 iulie 2014 si pâna pe 30 septembrie 2014, divizia BAYER Environmental Science din cadrul BayerCropScience va pune la dispozitie, pentru segmentul de sanatate si igiena publica (dezinsectie).

Pachetul promotional CITY destinat dezinsectiilor outdoor (de exterior)

- Aqua K-Othrine® EW 2072 litri (ambele ambalaje 1L si 3L)

- K-Othrine® PROFI EC 25048 litri (ambalaj de 1L)

- Solfac® EW 5024 litri (ambalaj de 1L)

- Baycidal® WP 251 kg (ambalaj de 0.250 kg)

Pachetul este destinat profesionistilor in activitatea de dezinsectie (operatori DDD) si are rolul de a rezolva majoritatea problemelor cu insectele daunatoare intâlnite in sezonul cald, cu precadere in lucrarile de Dezinsectie Urbana (parcuri, zone de spatii verzi, cartiere de locuinte, zone de agrement, etc).

Structura pachetului include formulari pretabile:

- pentru absolut toate tipurile de aplicare outdoor (ULV – prin avio-tratamente, dar si de la sol – ceata calda, ceata rece, rezidual);

- cu eficacitate practica dovedita impotriva intregului spectru de insecte zburatoare (tântari, muste, etc), dar si târâtoare (capuse);

- tratamentelor in zone sensibile (sisteme de canalizare);

- sa controleze atât daunatorii adulti, cât si stadiile larvare (in zonele de apa statuta, deseuri menajere, etc).

Pretul de lista (ex-Bayer) al acestui pachet este de 22.074 RON (in varianta cu Aqua K-Othrine® – 3litri ) sau 22.327 RON (in varianta cu Aqua K-Othrine® – 1litri), ceea ce echivaleaza, din start, cu un discount de 12% fata de achizitia separata a cantitatilor de produse din pachet.

The post Oferta promotionala Bayer, pachete dezinsectie urbana appeared first on Blog | PestControl Expert.


Cum sa-ti faci o capcana pentru viespi

$
0
0

Banner_capcana_viespi

Atacul unui grup de viespi poate fi o intamplare parca desprinsa dintr-un cosmar. Daca observati aceste insecte pe langa casa sau gospodaria dumneavoastra, avem reteta perfecta pentru a scapa de ele, o capcana pentru fiespi usor de facut.

Stiati ca?!

Intepaturile viespilor cauzeaza durere locala, umflaturi, mancarimi si inrosirea zonei afectate. Unii oameni pot avea reactii alergice grave, ce necesita interventia medicului. Iar muscaturile multiple pot chiar pune in pericol viata victimei atacului.

Prezenta viespilor sau cuiburilor de viespi in vecinatatea locuintei, poate fi amenintatoare, mai ales pentru cei alergici. Muscatura de viespe poate fi foarte dureroasa si poate cauza neplaceri, chiar daca persoana intepata nu este alergica. In oricare dintre cazuri, cea mai inteleleapta miscare este sa scapam de ele.

Puteti distruge cuibul viespilor, daca reusiti sa-l localizati. Daca insa nu poate fi gasit nici un cuib de viespe in preajma locuintei dumneavoastra, dar totusi exista viespi, este indicat sa folositi capcane pentru a scapa de ele. Putem cumpara din magazin capcane precum BioStop sau MosTrap, sau putem alege varianta “homemade”. Capcanele pentru viespi pot fi facute din materiale accesibile tururor, ce nu costa foarte mult.

Capcana pentru viespi dintr-un bidon de plastic:

Cum spuneam si mai sus, o capcana pentru viespi facuta acasa, reprezinta o misiune destul de simpla. Si veti avea nevoi doar de cateva minute pentru a face capcana. Pentru acest scop veti avea nevoie de: un bidon din plastic (de jumatatate de litru, 1L sau 2L, alegerea va apartine), o sfoara, un cutit, banda adeziva rezistenta la umezeala, apa cu zahar, otet, cativa stropi de detergent pentru vase si un capsator (optional). Este indicat sa evitat bidoanele cu o suprafata foarte rigida. Desfaceti eticheta bidonului, pentru a vedea in interior mai bine si taiati partea de sus a bidonului, cum puteti vedea in figura 2.

Materialele necesare pentru o capcana de viespi

Materialele necesare pentru o capcana de viespi

Taie partea de sus a bidonului.

Taie partea de sus a bidonului.

Aruncati capacul bidonului. Partea de sus, care a fost taiata, trebuie pusa cu susul in jos in partea ramasa. Atasati ambele parti folosind banda adeziva rezitenta la apa. Puteti de asemenea sa capsati cele doua parti. Prima varianta va ajuta la reutilizarea capcanei. Desfacerea capselor poate fi dificila, mai ales daca veti goli capcana des. Dupa aceea faceti doua gauri diametral opuse, pe marginea superioara a capcanei nou facute, puteti introduce o sfoara prin gauri, ca mai apoi sa agatati capcana. Capcana dumneavoastra pentru viespi este aproape gata.

Bidonul taiat in doua parti.

Bidonul taiat in doua parti.

Patea de sus introdusa in cea de jos.

Patea de sus introdusa in cea de jos.

Partea superioara introdusa cu susul in jos

Partea superioara introdusa cu susul in jos.

Lipiti cu banda adeziva

Lipiti cu banda adeziva.

Acum tot ce ramane de facut este sa adaugam momeala atractanta. Pentru a atrage si prinde viespile este nevoie de o momeala dulce-amaruie. Un alt avantaj al unei astfel de momeli, este faptul ca nu va atrage si albinele, pe care nu ne dorim sa le prindem. Un amestec de apa, zahari si cateva picaturi de otet, ar fi bun pentru atragerea viespilor, mai puteti adauga si cateva picaturi de lichid pentru vase. Totusi, trebuie sa va asigurati ca celelalte parti ale capcanei, si punctul de intrare nu au nici macar o urma de momeala. Viespile ar trebui sa aiba acces la momeala doar daca intra in capcana. Este preferat sa folositi o palnie pentru a turna lichidul in capcana nou facuta. Partea in forma de palnie a capcanei ar trebui sa fie alunecoasa, pentru a ne asigura ca viespile vor cadea in capcana. Pentru acest scop puteti adauga niste ulei de cocos.

Puteti turna momeala cu ajutorul unei palnii

Puteti turna momeala cu ajutorul unei palnii.

Capcana noastra adeziva este gata.

Capcana noastra adeziva este gata.

Atrase de mirosul momelii, vispile vor intra in capcana. Odata ajunse inauntru, nu vor mai reusi sa iasa. Incercad sa gaeasca iesirea ele vor obosi, iar intr-un final vor cadea si se vor ineca. Viespile respira prin corp, iar lichidul de vase le va acoperi pori si acestea se vor sufoca, chiar daca reusesc sa scape din capcana. Capcana ar trebui curatata o data la trei zile. Altfel visepile din capcana vor cea o punte impiedicand inecul altor viespi.

Sfaturi pentru rezultate optime:

- Trebuie aleasa o momeala irezistibila pentru viespi, care sa le atraga in capcana. Cele mai bune rezultate le veti avea cu momelile profesionale cu atractant, cum ar fi The Buzz, acesta fiind un atractant pentru viespi atoxic si prietenos cu mediul inconjurator.

- Folositi mai multe capcane pentru viespi, plasate in locuri diferite ce-s frecventate de viespi.

- Viespile depun oua si isi facu cuiburile la inceputul primaverii. Atunci vor fi intr-o cautare activa pentru mancare si vor putea fi atrase in capcana mult mai usor.

- Nu zdrobiti trupurile viespilor, fie ca sunt vii sau moarte, acestea vor elibera o substanta chimica ce va fi semnal de alarma pentru restul coloniei.

Aceasta modalitate de a scapa de viespi, nu va distruge o intrega colonie, dar poate reduce populatia acesteia si sa forteze insectele sa-si schimbe locul coloniei. Acest tip de capcana este prietenoasa cu mediul inconjurator, mai ales cand folosim si un atractant fara substante toxice si este o modalitate ingenioasa de a recicla bidoanele de plastic.

Daca va doriti sa distrugeti colonia de viespi va recomandam urmatoarele produse profesionale:

The post Cum sa-ti faci o capcana pentru viespi appeared first on Blog | PestControl Expert.

Cum scap de paduchi, prin periere

$
0
0

Daca ai senzatia ca ceva se misca pe capul tau, ca te irita si ca ai dificultati in a dormi noaptea, inseamna ca este cel mai probabil sa ai paduchi. Muscaturile apar pe scalp, ceafa si chiar umeri, simtind o senzatie de mancarime si uneori cruste, atunci cand zona se infecteaza.

Igiena personala nu are nimic de-a face cu aparitia paduchilor!!! Acestor vietati chiar le place curatenia si se pot transmite foarte usor de la un om la altul in zone aglomerate, mijloace de transport in comun, scoli, gradinite, etc.

Vizioneaza acest film de prezentare pentru a afla cum puteti scapa de paduchi fara utilizarea produselor insecticide:

Cum arata un paducheLa tratamentul impotriva paduchilor se recomanda utilizarea unui pieptene cu dintii foarte desi, de preferinta metalic.

1. Primul pas ce se recomanda a se face este evaluarea gradului de infestare. Se verifica deasupra fruntii, in spatele urechilor, in varful capului si la baza gatului.

2. Dupa ce s-a confirmat ca exista o infestare cu paduchi parul trebuie udat cu apa foarte bine, pentru a-l face mai moale. In cazul in care parul este murdar sau este greu de periat puteti sa-l spalati cu sampon.

Identificare paduchi3. Acum incepem periajul. Pentru aceasta aveti nevoie de un pieptene metalic foarte des precum cel din imagine si din filmul de prezentare, sau ceva similar.

Periajul facut din toate directiile cu un minim de cel putin 10 repetati pe fiecare suvita de par. Din fata in spate, din stanga in dreapta, dreapta spre stanga, din mijloc catre exterior si apoi din spate catre fata.

Dupa fiecare suvita periata spalati pieptenele in apa cu sampon si stergeti orice urma de pe el, fie ou sau insecta matura.

4. Dupa ce ati terminat de periat clatiti parul cu apa si sampon.

5. Reanalizati inca o data parul. Daca mai gasiti oua de paduchi prinse de par trebuie sa le indepartati manual prin taierea firului.

Din cauza ca tratamentul impotriva paduchilor este destul de complicat se recomanda repetarea lui o data la 3 – 4 zile si apoi la o saptamana. Continuati analiza pe timp de 2 saptamani ca sa va asigurati ca nu au revenit.

The post Cum scap de paduchi, prin periere appeared first on Blog | PestControl Expert.

Dezinsectie purici folosind Solfac

$
0
0

Dezinsectie purici cu Solfac

 

Puricii sunt o problema comuna, mai ales pentru posesorii deMuscaturi_de_purici animale de companie. Acestia insa nu ar trebui tratati ca un subiect tabu, mai ales cand exista solutii simple si rapide pentru eliminarea lor. Puricii isi pot lasa amprenta asupra noastra desul de usor, iar  acea amprenta nu este tocmai cea mai frumoasa. Dupa cum se poate vedea cu usurinta din imaginea alaturata. Pentru a ne feri totusi  de amprentele puricilor, trebuie sa stim cum se poate realiza o dezinsectie in conditii optime.

Sa incepem cu cateva informatii despre purici, informatii bine de stiut:

1. Puricii adulti au nevoie de o gazda pentru a depune oua, aproape orice animal cu sangele cald poate deveni o gazda pentru purici. Sunt foarte des intalniti la caini, pisici si alte mamifere, dar sunt intalniti si in cazul pasarilor.

2. Puricii pot sari distante foarte mari, asta permitandu-le sa isi schimbe gazda destul de des. Un purice poate sari pana la de 200 de ori lungimea corpului sau.

3. Puricii depun oua, iar un singur adult poate depune intre 40 si 50 de oua pe zi. O femela poate depune pana la 2.000 de oua in timpul vietii.

4. Un purice poate supravietui mai mult de 100 de zile fara a se hrani cu sange. ciclul_vietii_la_purici

5. Puricele femela poate consuma pana la de 15 ori propria greutate intr-o zi.

6. Puricii se hranesc in general cu sange, saliva acestora putand dizolva cu usurinta pielea gazdei, astfel avand parte de o masa usoara.

7. Viata puricilor are 4 stadii: ou, larva, pupa si adult. Acestia pot ramane la stadiul de pupa, pana la 8 luni daca acest lucru este necesar. Transformarea este cauzata de factori de mediu, cum ar fi: vibratiile, caldura, dioxidul de carbon, un mediu calduros si umed.

Avand aceste informatii, putem aprecia mai bine de ce este atat de importanta dezinsectia facuta bine. Iar pentru ca dezinsectia sa fie facuta bine, am pregatit ghidul ce urmeaza.

Pentru eliminarea facila a puricilor am ales un insecticid ce a fost testat empiric de compania Bayer. Vorbim despre Solfac EW 50 si despre cum poate fi folosit acesta pentru a face o dezinsectie impotriva puricilor.

Solfac EW 50 a fost testat extensiv de catre Bayer, dar si de catre colaboratorii acestora. Acest produs fiind ideal pentru aplicarile in exterior (“outdoor”), formularea EW (emulsie in dispersie apoasa) fiind pretabila la toate tipurile principale de aplicare(ULV, “ceata rece” si “ceata calda”). Solfac EW 50 fiind un produs biocid ce face parte din grupa principala 3, tipul de produs fiind 18. Acest insecticid lichid are ca substanta activa Cyfluthrin, intr-o concentratie de 5g in 100ml de Solfac.

Pentru aplicare cu ULV (“ultra-low-volume”) de mare presiune se face cu dispozitive ce asigura un jet de cel putin 10 – 12 metri. Pentru acest tip de aplicare se vor dilua 25 – 30ml de Solfac EV 50 in 4 – 5 litri de apa. Ideala ar fi folosirea unei duze cu diametrul de 10 – 20 microni. Doza recomandata de lucru fiind de 4-5 litri de solutie de lucru pe hectar. Consumul nominal de insecticid concentrat fiind de 1 litru pe 35-40 de hectare. Concentratia de substanta activa pe hectar fiind de 1.25-1.5 Cyfluthrine.

Cand vine vorba de aplicarea prin “ceata rece” (cold-fogging) vom folosi 40ml de Solfac ce vor fi diluati in 4 – 5 litri de apa. Iar aceast solutie va fi aplicat cu echipamente de mare presiune, acestea trebuie sa aiba lungimea jetului de aproximativ 5m. Duzele folosite vor avea un diametru de 30 – 50 microni. Doza recomandata de lucru fiind de 4 – 5 litri de solutie de lucru pe hectar. Consumul nominal de insecticid fiind de 1 litru pentru 25 de hectare, iar concentratia de substanta activa pe hectar fiind de 2 grame de cyfluthrin.

Pentru “ceata calda” (thermal-fogging) se dilueaza 30 – 40ml de Solfac EW 50 in 3 – 4 litri de diluant organic si se aplica cu “foggere” specifice activitatilor DDD. Doza recomandata fiind de 3,5-5litri substanta de lucru/hectar sau pentru un spatiu inchis de 2000m3. Consumul nominal de insecticid concentrat fiind de 1 litru pentru 30 – 35 hectare, iar concentratia de substanta activa fii de 1,5 – 2g  cyfluthrin/ha.

Diferenta de dozaj dintre ULV si “ceata calda” se datoreaza faptului ca exista riscul de “arderi” ale substantei active in procesul de “fogging”, au fost verificate pierderi intre 5% si 25% (in functie de echipamentul folosit).

In cazul aplicarii de “ceata calda”, cand vine vorba de alegerea diluantului organic folosit, trebuie avute in minte cateva detalii cum ar fi: tipul “fogger-ului” folosit si temperatura de aprindere (“ignition point”) a acestuia.

Aceste detalii sunt importante deoarece in cazul mixurilor clasice, cand insecticidul are o formulare EC si este folosit un diluant organic,  temperatura de aprindere este aceeasi cu cea indicata de diluantul organic (de obicei 100 – 110oC).

In cazul fomularilor EW, diluantul trebuie sa aiba fie un punct de aprindere cu 5% mai jos (aproximativ 95 – 100oC), fie producatorul aparatului sa indice o temperatura de aprindere in jusr de 90 – 95oC.

Pentru produsele EW (emulsie in dispersie apoasa) diluantul organic folosit trebuie sa fie diferit de cel folosit pentru produsele EC, atat din punctul de vedere al temperaturii de aprindere (ardere), cat si din punctul de vedere al consistentei, acesta trebuie sa fie mai subtire (mai miscibil cu apa). Kerosenul poate fi ideal pentru astfel de produse, dar si “petrosinul”. Exista si incercari reuiste cu gaz fluid(“condensat de sonda”), un solvent organic rezidual ce este obtinut ca produs secundar in procesul de extractie al gazelor naturale.

Din start excludem folosirea motorinei, iar uleiurile minerale/sinteticecu un grad inalt de prelucrare secundara sunt contraindicate. Acestea degaja, prin ardere (datorita aditivilor sintetiti din continut), un surplus de compusi chimici arsi. Acestia fiind daunatori pentru mediul inconjurator, cat si pentru sanatatea aplicatorilor sau a persoanelor aflate in zona de tratament.

Recomandarile W.H.O. (Organizatia Mondiala a Sanatatii) sugereaza folosirea biodiesel-ului in formulari ce merge de la B20 pana la B50 sau choar B100, acolo unde este posibil si echipamentul de aplicare permite asta.

B20 – amestec compus din ulei vegetal din rapita (20%) si diluant organic (80%);

B50 – amestec compus din ulei vegetal din rapita (50%) si diluant organic (50%);

B100 - ulei vegetal 100%.

 Exista avantaje clare cand vine vorba de folosirea biodiesel-ului:

- costurile sunt mult mai reduse (uleiul vegetal nu este accizabil, iar pretul acestuia este in jur de 0.65 -0.7 euro/L);

- consumul este mai mic;

- iar acest tip de aplicare este foarte prietenos cu mediul inconjurator.

Toate detaliile din acest ghid sunt menite sa ajute in activitatea de dezinsectie importiva puricilor si mai ales sa eficientizeze acest proces. Vrem sa ajutam partenerii nostri si mereu sa aducem un plus de valoare prin materialele prezentate.

The post Dezinsectie purici folosind Solfac appeared first on Blog | PestControl Expert.

Boala limbii albastre

$
0
0

boala_limbii_albastre_bannerInformatii utile despre boala limbii albastre:

1. Nu este o boala contagioasa, ea este raspandita doar prin muscatura unei insecte infectate, in general este vorba despre culicoide sau alte insecte muscatoare zonale.

2. Boala afecteaza in special ovinele, dar si bovinele si caprele pot fi infectate.

3. Boala limbii albastre nu afecteaza oamenii, riscul de infectare prin carne sau lapte fiind inexistent.

4. Pentru virusul limbii albastre nu exista tratament, ci doar preventie: vaccinare si controlul vectorilor purtatori ai virusului prin dezinsectie.

5. Boala apare in general la sfarsitul verii si toamna.

6. Bovinele si caprele infectate in general sunt asimtomatice si scapa de boala fara complicatii.

7. Culicoidele (principalul vector de imprastiere a virusului), prefera temperaturile si umiditatea ridicate si sunt cel mai active dupa o ploaie.

Informatii detaliate despre raspandire:

Boala limbii albastre este o boala non-contagioasa, a rumegatoarelor. Virusul este transmis de insecte si afecteaza in special ovinele, dar este cunoscut sa afecteze si vacile si caprele. Boala este activata de catre virusul limbii albastre (BTV), acesta in general este purtat si transmis de cateva specii a familiei Diptera, in special mici musculite muscatoare din genul culicoidelor. Este cunoscut insa faptul ca si alte specii de insecte muscatoare pot raspandi virusul, acestea muscand animale infectate, iar mai apoi infectant alte animale sanatoase. Un vector important in raspandirea virusului limbii albastre nu este reprezentat doar de culicoide, ci si de tantari.

In cazul oilor infectate rata mortalitatii este de 2 pana la 90%, in cazurile acute ovinele mor in 7-9 zile de la infectare, in general din cauza unui edem pulmonar sever. In cazurile cronice oile pot muri la 3-5saptamani dupa infectare. Cazurile usoare in general au parte de o recuperare rapida.

Si bovinele pot fi afectate, in cazul acestora semnele clinice sunt rare, dar pot fi similare cu cele de la ovine. Simptomele sunt in general limitate la: febra, rata respiratorie crescuta, lacrimare, salivatie, rigiditate, vezicule orale si ulcere, hemoragii si umflaturi (ale limbii si buzelor, limba capatand culoarea albastra, de unde si numele bolii). Bovinele si caprele, chiar daca sunt infectate, vor fi asimptomatice si in general se vindeca de boala relativ rapid.

Nu exista un tratament pentru boala limbii albastre in afara de odihna, ingrijire atenta si furnizarea de alimente moi. Complicatiile si infectiile secundare trebuie tratate individual. Din aceasta cauza preventia este foarte importanta in cazul acestui virus, iar prevenita se face prin vaccinari si dezinsectii periodice.

Dezinsectia pentru prevenirea bolii limbii albastre:

Pentru prevenirea culicoidelor, dar si tantarilor care pot deveni un vector purtator al virusului limbii albastre, este recomandat sa fie facute tratamente constante de pulveriare. La exterior tratamentul trebuie facut la intervale de 2-3 saptamani, iar la interior la 4-5 saptamani. Solutia recomandata pentru tratamente fiind Aqua K-Othrine EW 20, folosind o concentratie de 1.5-2% (150 -200 ml in 10 litri de apa).

Solutia se poate aplica prin pulverizare cu pompa mecanica sau cu atomizorul la exterior (pe vegetatie), pe peretii cladirilor, sau orice suprafata pe care se pot aseza insectele, dar si extins suprafetei menita pentru a fi protejata.


Pentru aplicarea la interior este recomandata folosirea insecticidului K-Othrine WG 250, prin prisma faptului ca acesta are remanenta mare si este inodor. Substanta va fi pulverizata pe toata suprafata peretilor, inclusiv pe tavan si orice obiecte pe care ar putea ateriza insectele. Insectele vor muri doar in momentul aterizarii pe suprafata tratata, din acest motiv trebuie tratata o zona cat mai mare, pentru ca acoperirea sa fie ideala.

The post Boala limbii albastre appeared first on Blog | PestControl Expert.

Insecticide Organofosforice

$
0
0

Inainte de a intra in detalii mai amanuntite, va prezentam categoriile de Insecticide:

  • Insecticidele Organofosforice - Aceste pesticide afectează sistemul nervos prin perturbarea enzimei care regleaza acetilcolina, un neurotransmitator. Ele au fost elaborate la începutul secolului al 19-lea, dar efectele lor asupra insectelor (care sunt similare cu efectele lor asupra omului) au fost descoperite abia în 1932, unele sunt foarte toxice (au fost folosite in cel de-al Doilea Razboi Mondial ca arme chimice). Cu toate acestea, de obicei nu sunt persistente în mediu.
  • Insecticidele Carbamati - afectează sistemul nervos prin intreruperea enzimei care regleaza acetilcolinea, un neurotransmitator. Efectele enzimei sunt de obicei reversibile. Există mai multe subgrupuri în cadrul carbamatii.
  • Insecticidele Organoclorurati - au fost utilizate în mod obișnuit în trecut, dar mulțe au fost eliminate de pe piață din cauza efectelor pe care le au asupra sanatatii și a efectelor asupra mediului, persistenței acestora si efectului cumulativ al acestora asupra organismului uman.(de exemplu, DDT și clorodan).
  • Insecticidele Piretroide - s-au dezvoltat ca o versiune sintetică a piretrinei naturale, care se găsește în crizanteme. Acestea au fost modificate pentru a crește stabilitatea lor în mediul înconjurător. Unele piretroide sintetice sunt toxice pentru sistemul nervos.
  • Insecticidele Piretrine - reprezinta o pereche de compuși organici naturali derivați în mod normal de Chrysanthemum cinerariifolium, acestia au o activitate insecticidă puternică. Piretrinele sunt neurotoxine care ataca sistemul nervos al tuturor insectelor. Atunci când cantitatile prezente nu sunt suficient de mari, acestea au un efect repelent asupra insectelor. Piretrinele sunt înlocuite treptat de organofosfați și organochloride ca pesticidul de prima alegere. Ele nu sunt persistente, fiind biodegradabile, și se descompun la expunerea la lumina sau oxigen. Structura chimică a piretrinelor a inspirat fabricarea unei varietăți de insecticide piretroide sintetice.

insecticide organofosforice

Detaliile despre Insecticidele Organofosforice:

Substantele active ce se incadreaza in grupa organofosforicelor sunt: Acephate, Azamethiphos, Azinphos ethyl, Azinphos methyl, Bromophos, Bromophos ethyl, Cadusofos, Carbophenythion, Chlormephos, Chlorphoxim, Chlorpyrifos, Chlorpyrifos-methyl, Chlorthiophos, Chlorvinohos, Coumaphos, Crotoxyphos, Crufomate, Cyanofenphos, Cyanophos, Demephron -O si -S, Demeton -O si -S, Demeton-S-methyl, Demeton-S-methylsulphon, Dialifos, Diazinon, Dichlofenthion, Dichlorvos Dicrotophos, Dimefox, Dimethoate, Dioxabenzophos, Dioxathion, Disulfoton, Ditalmifos, Edifenphos, EPBP, EPN, ESP, Ethion, Ethopropos, Etrimfos, Famphur, Fenamiphos, Fenchlorphos, Fenitrothion, Fensulfothion, Fenthion, Fonofos, Formothion, Fosmethilan, Heptenophos, Isazofos, Isofenphos, Isothioate, Isoxathion, Jodfenphos, Leptophos, Malathion, Menazon, Mephosfolan, Methacrifos, Methamidophos, Methidathion, Mevinphos, Monocrotophos, Naled Omethoate, Oxydemeton-methyl, Parathion, Parathion-Methyl, Phenthoate, Phorate, Phosalone, Phosmet, Phosphamidon, Phospholan, Phoxim, Pirimiphos-ethyl, Pirimiphos-Methyl, Profenofos, Propaphos, Propetamphos, Prothiofos, Prothoate, Pyraclofos, Pyridaphenthion, Quinlphos, Schradan, Sulfotep, Sulprofos, Temephos, TEPP, Terbufos, Tetrachlorvinphos, Thiometon, Thionazin, Triazophos, Trichlorfon, Vamidothion

Insecticidele organofosforice sunt substanțe chimice folosite pentru dezinsectia impotriva mai multor tipuri de insecte. In Statele Unite ale Americii aceste substanțe chimice reprezintă o mare parte din toate insecticide utilizate in prezent, inclusiv cele utilizate la culturile alimentare. Utilizarea insecticidelor organofosforice la domiciliu a fost eliminata. Anumite insecticide organofosforice (de exemplu, malation, naled) sunt utilizate pentru controlul țânțarilor si mustelor, in cazul dezinsectiilor urbane.

Cum se expun oamenii insecticidelor Organofosforice:

Oamenii sunt expusi la insecticide organo-fosforice prin consumul de alimente tratate cu aceste produse chimice. Expunerea poate avea loc, de asemenea, si prin contactul mână-gura cu suprafetele contaminate cu aceste insecticide. Expuneri mai puțin frecvente includ inhalarea insecticidelor sau absorbtia lor prin piele. Lucrătorii agricoli, gradinarii, florarii, aplicatorii de pesticide și producătorii acestor insecticide pot avea o expunere mai mare decat populatia generala.

Odată ce intră în organism, aproximativ 75% dintre insecticide organofosforice utilizate în SUA sunt convertite în produse de descompunere numite metaboliți dialchil fosfati. Acesti metaboliți nu sunt considerati toxici, dar indică o expunere la insecticide organofosforice.

Cum influenteaza insecticidele organo-fosforice sanatatea:

O expunere bruscă la cantități mari de insecticide organofosforice poate duce la probleme de sanatate, simptomele includ: greata, varsaturi, batai neregulate ale inimii (sau batai lente), dificultăți de respirație sau senzație de apăsare pe piept, salivație, slăbiciune, paralizie și convulsii.
Când oamenii sunt expusi pe o lungă perioadă de timp, la cantitati mai mici ale acestor pesticide, se pot simti obositi, slabiti, iritabili, deprimati sau pot avea probleme cu memoria.

Insecticide organofosforice (concentratia la nivelul populatiei) – Metaboliți Dialchil fosfatui în cazul Populatiei din SUA:

În al patrulea raport național privind expunerea umană la produse chimice de mediu, oamenii de stiinta ai CDC (Centre for Disease Control) au măsurat șase metaboliți dialchilfosfati în cel puțin 1903 participanți cu vârste cuprinse între 6 si 59 de ani, care au luat parte la “Ancheata de Examinare Nationala de Sanatate si Nutritie” (NHANES) in perioada 2003-2004. Perioadele anterioare sondajului din 1999-2000 și 2001-2002 sunt de asemenea incluse în al patrulea raport. Prin măsurarea dialchil metaboliți fosfati în urină, oamenii de stiinta pot estima cantitățile de pesticide organofosforice cu care au intrat in contact subiectii acestui studiu.

În al patrulea raport, gradele de expunere sunt similare cu cele din perioadele anterioare sondajului, mai mici decât cele constatate studii din alte țări și mult mai mici decât cele observate la muncitorii care au folosit insecticide organofosforice.
Găsirea de cantități măsurabile de metaboliți dialchil fosfati în urină nu înseamnă că nivelurile de dialchil metaboliți fosfati provoca un efect negativ asupra sănătății. Studiile de biomonitorizare de dialchil metaboliți fosfati pot oferi medicilor si oficiali din domeniul sanatatii publice valori de referință, astfel încât acestia să poată stabili numarul de persoane care au fost expuse la niveluri mai ridicate de pesticide organofosforice, decat populația generală. Datele biomonitorizarilor pot ajuta, de asemenea, oamenii de stiinta sa planuiasca și sa desfășoare activități de cercetare privind efectele expunerii asupra sănătatii.

 

The post Insecticide Organofosforice appeared first on Blog | PestControl Expert.

Insecticide piretroide

$
0
0

insecticide piretroide

Odată ce structura de bază a piretrinelor a fost descoperita, au fost facuti analogi sintetici numiti piretroide, acestea au fost dezvoltate și testate. Inițial esterii au fost produși pe baza acelorași acizi carboxilici ciclopropan, cu variații în concentratia de alcool a compușilor. Primul insecticid piretroid sintetic comercial a fost allethrin, produs în 1949, urmat în 1960 de către dimethrin, tetrametrin, resmetrin, prothrin, și proparthrin.

Esterii 3-fenoxibenzil au fost, de asemenea, dovediti a fi activi ca pesticide (Fenotrin, Permetrin). Piretroizii sintetici cu structura similara cu a acestui ester carboxilic ciclopropan (și fara substituție grupă ciano) sunt cunoscuti ca piretroizi de tip I. Studiile facute pe animale cu piretroide de tip I au produs, in general, un sindrom toxic tipic.

Utilizarea de insecticide piretrine și insecticide piretroide a crescut în ultimul deceniu, odata cu utilizarea în scădere de pesticide organofosforice, care sunt mult mai toxice pentru oameni și viața sălbatică decât piretroidele. În 2009, EPA a identificat substanțele chimice piretroide ca având un mecanism comun de toxicitate și a finalizat acum o evaluare a riscurilor cumulative pentru sănătatea umană pentru toate utilizările de piretrinele și piretroide.

Evaluare cumulativă facuta de EPA ia in considerare toate utilizările oficiale de piretrine și insecticide piretroide și include expunerea alimentelor, apei potabile și centrelor rezidențiale, prin expuneri dermice și prin inhalare orală. Agenția consideră că această evaluare cumulativă a riscului este extrem de conservatoare, deoarece se presupune că oamenii vor fi expusi la cele mai înalte niveluri de reziduuri în alimente, apă, și în casele lor tot în aceeași zi. De exemplu, pentru estimarea expunerii rezidențiale, evaluarea presupune nici o disipare de substanțe chimice, toți indivizii au fost expusi în ziua de aplicare. Si expunerile au fost estimate cu un piretroid cu cel mai mare risc înregistrat. Evaluarea presupune, de asemenea, scenariile cu cel mai rau caz posibil. Chiar si folosirea acestor ipoteze foarte conservatoare, care probabil supraestimeaza expunerea la insecticide piretrine și insecticide piretroide, riscurile estimate la adulți și copii nu ar trebui sa ingrijoreze pe nimeni.

Studiile pe animale sugereaza ca cele doua tipuri structurale de insecticide piretroide dau naștere în general la modele distincte de efecte toxice sistemice.

Insecticide piretroide de Tipul I produc așa-numitul “Sindromul T (tremur)”, caracterizată prin tremur, “tresărire”:

  • Allethrin
  • Bioallethrin
  • Bifenthrin
  • Permethrin
  • d-Phenothrin
  • Prallethrin
  • Resmethrin
  • Bioresmethrin
  • Tefluthrin
  • Tetramethrin

Insecticide piretroide de Tipul II (alfa-ciano) produc așa-numita “Sindromul CS (coreoatetoza / salivarea)” cu ataxie, convulsii, hiperactivitate, coreoatetoza și salivație abundentă. Aceste observații sunt în concordanță cu unele diferențe în mecanismele de toxicitate între tip I si tipul II de piretroide (vezi mai jos), dar divizia de reacții de structură chimică nu este exclusivă. Unii compuși produc o combinație a celor două sindromuri, diferite forme stereoizomere pot produce diferite sindromuri (Dorman și Beasley, 1991). Clasificarea în Sindrom “T” și “CS” nu este utilizata din punct de vedere clinic. Toate piretroide au cel puțin patru stereoizomeri, cu orientare diferită a substituenților pe inelul ciclopropan (sau o parte echivalentă a fenilacetatul).

  • Cyfluthrin
  • Cyhalothrin
  • Lambda-cyhalothrin
  • Cypermethrin
  • Alpha-cypermethrin
  • Deltamethrin
  • Fenpropathrin
  • Fenvalerate
  • Esfenvalerate
  • Flucythrinate
  • Flumethrin
  • Tau-fluvalinate

Izomerii au diferite activități biologice. Diferiti izomeri pot avea diferite denumiri comune, ceea ce reflectă importanța lor comercială. În general, numai ciclopropan esterii acidului bromhidric cu R configurația absolută la atomul de ciclopropan C1 și esterii de benzii alfa-ciano-3-fenoxi cu configurația absolută S la C-alfa sunt toxice pentru om sau insecte (R și S se referă la variații în structura tridimensională a moleculei).

În 1989-1990, producția anuală mondială de insecticide piretroide includes aproximativ 1000 tone de fenvaleratul (IPC, 1990c), 600 tone de permetrin (IPC, 1990b), mai multe sute de tone de allethrin și izomerii săi (IPC 1989a,), 340 de tone cipermetrin (IPCS, 1989c), aproximativ 250 de tone de deltametrin (IPC, 1990d), câteva sute tone de tetrametrin (IPC, 1990e), 70-80 tone d-Fenotrin (IPCS, 1990f) și 20-30 tone de resmetrin (IPCS, 1989b). Nu există date de producție cu privire la cihalotrin și lambda-cihalotrin, dar au fost disponibile în 1990 (IPCS, 1990a).

În ciuda istoriei lungi de utilizare a acestora, sunt relativ puține rapoarte de toxicitate pentru piretroid. Mai puțin de zece decese au fost raportate de la ingestie sau la locul de muncă (în principal dermică / prin inhalare) expunerea la fenvalerat și deltametrin.

The post Insecticide piretroide appeared first on Blog | PestControl Expert.

Insecticide Piretrina

$
0
0

insecticid piretrin

Informatii general Insecticide cu Piretrina:

Insecticidele cu piretrina sunt formate dintr-o pereche de compuși organici naturali derivați, în mod normal de Chrysanthemum cinerariifolium care are activitate insecticidă puternică, acestea sunt neurotoxine care ataca sistemul nervos al tuturor insectelor. Atunci cand cantitatile de piretrine prezente in mediu nu sunt fatale pentru insecte, acestea au efect repelent. Piretrine sunt înlocuite treptat de organofosfați și organochloride ca pesticide de prima alegere. Ele nu sunt persistente, fiind biodegradabile, și se descompun cand sunt expuse la lumina sau oxigen.

Istoric si formula chimica:

Piretrinele apar in cazul semintelor plantelor perene pyrethrum (plante decorative din familia Chrysanthemum, familia crizantemei), care au fost cultivate mult timp pentru a furniza materie prima pentru insecticide.
Cu multa vreme dupa ce au inceput sa fie folosite pentru producerea insecticidelor, in 1924 structura lor chimica a fost determinata de catre Hermann Straudinger si Lavoslav Ruzicka. Piretrin I si Piretin II sunt structural legate de esteri, cu un nucleu de ciclopropan. Piretrina I este un derivat de (+) acid trans-crisantemic. Priretrina II este strans legata de acesta, dar un grup metil este oxitad la o grupare carbiximetil, nucleul rezultat fiind numit acid pretric. Cunoasterea structurilor chimice a pavat calea catre producerea de analogi sintetici, acesti analogi sintetici sunt numiti piretroizi. In ceea ce priveste biosinteza lor, prietrinele sunt clasificate ca terpenoide, fiind ferivate din dimetilalil pirofosfat care este combinat cu enzima de sinteza chrysanthemyl difosfat
Structura chimica

Producția:

Cea mai mare parte de aprovizionare la nivel mondial de piretrin și C. cinerariaefolium vine din Kenya, unde sunt crescute cele mai puternice flori. Florile mai sunt crescute si in Croația (în Dalmația) și Japonia. Floarea a fost cultivata pentru prima dată în Kenya și zonele muntoase din Africa de Est la sfârșitul anilor 1920. Kenya produce azi mai mult ca 70% din productia mondiala de piretru. O cantitate substanțială de flori sunt cultivate de micii agricultori, care depind de ea ca o sursă de venit. Este o sursa majora de venituri pentru Kenya (venituri din export) și aceast domeniu a creat peste 3.500 de locuri de munca. Aproximativ 23.000 tone au fost recoltate în 1975. Ingredientele active sunt extrase cu solvenți organici pentru a da un concentrat cu un conținut de piretrină I și II, cinerin I și II, și jasmolin I și II. Dioxid de carbon supercritic a fost de asemenea utilizat ca un agent de extracție .

Ca un insecticid:

Piretrine sunt folosite în multe varietăți de insecticide, produse pentru fogg-ing(ceata calda), produse pentru animalele de casa, și au fost folosite ca insecticid de peste 100 de ani. În 1800 erau cunoscute sub numele de “pudră persană insecte”, “pellitory persan” , și “zacherlin”. Ele afectează fluxul de sodiu din celulele nervoase ale insectelor, rezultând trageri repetate și extinse ale nervilor, cauzând moartea insectelelor. Piperonil butoxid (un agent sinergic) este utilizat des în combinație cu piretrină, făcând amestecul mult mai eficient, acesta nu permite organismului insectei sa faca detoxifierea de piretrin. Deși piretrinul este un insecticid puternic, in concentratii scazute poate fi folosit ca un bun repelent pentru insecte. Observații facute în unitățile alimentare demonstrează că muștele nu sunt ucise imediat, dar sunt gasite de cele mai multe ori pe pervazuri sau în apropierea ușilor. Acest lucru sugerează faptul ca, din cauza dozajului scăzut aplicat, insectele incearca sa paraseasca zona înainte de a muri. Piretrinul este biodegradabil, fiind desompus usor la contactul cu lumina soarelui sau cu aerul, astfel este asigurat faptul ca nu se vor acumula insecticide in zona tratata.

Toxicitatea:

In 1972 Departamentul de Agricultură al Statelor Unite a declarat că piretru este “probabil cel mai sigur dintre toate insecticide pentru utilizare în industria alimantara” și că “o formulare de piretru este aprobata pentru utilizare în jurul alimentelor”. Toate piretrinele sunt ușor de hidrolizat și usor de distrus de acizii gastrici ai mamiferelor, deci toxicitatea după ingerarea de către animalele de companie este foarte scăzută. Cu toate acestea, piretrinele sunt periculoase pentru pisici și pești. Toxicitatea este de obicei asociată cu aplicarea unei doze mult mai mari de produs decat cea recomandata. Folosirea substantei ar trebui facuta conform indicatiilor de pe eticheta, mai ales atunci cand aceasta este folosita in prezenta oamenilor sau animalelor. Supradozajul și toxicitatea pot duce la o varietate de simptome, în special la animalele de companie: salivare excesiva, letargie, tremor, vărsături, convulsii si in cazuri grave chiar deces. Simptomele de toxicitate la om includ: respirație astmatică, strănut, congestie nazală, dureri de cap, greață, necoordonare , tremor, convulsii, înroșirea feței și umflături, și senzatii de ardere și mâncărime. Cele mai recente informații cu privire la toxicitatea piperonil butoxidului a determinat aceasta poate reprezenta un risc pentru femeile gravide în al treilea trimestru, care sunt expuse la substanta pulverizata in aer. Expunerea conduce la dezvoltarea mentală întârziată la copiii mici. Un studiu din 2011 a constatat o asociere semnificativa intre piperonil butoxid (PBO), un aditiv comun în formulări piretroide, la care au fost expuse femeile aflate in al treilea trimestru de sarcină si intarzierile de dezvoltarea mentala la 36 de luni. Copiii care au fost mai puternic expusi la PBO au avut punctaje cu 3,9 puncte mai mici pe indicele de dezvoltare mintala decat cei cu expuneri mai mici. Cercetatorul principal a declarat, cu privire la PBO, “Această scădere a IQ este similar cu cel observat la expunerea la plumb. Deși poate nu influențează funcția de ansamblu a unei persoane, este educațional semnificativ, copii expusi avand nevoie de ajutor educational timpuriu. “

 

The post Insecticide Piretrina appeared first on Blog | PestControl Expert.


Makhteshim Agan se transforma in Adama

$
0
0

Makhteshim_Agan_Adama

Joi 18 Septembrie 2014 la JW Marriott Grand Hotel, cu mare fast a fost dezvaluit noul branding Makhteshim Agan. Acest nou capitol al companiei incepe cu un nou titlu, Makhteshim Agan numindu-se acum Adama. Anfitrionul evenimentului organizat pentru dezvaluirea noului branding, a fost nimeni alta decat Maia Morgenstern, despre noul brand a vorbit directorul general pentru Romania, care a descris noile directii ale companiei si motivul din spatele deciziei de a uni cele 40 de branduri care functionau sub umbrela Makhteshim Agan. Adama_Maia_Morgenstern

Pentru o recunoastere mai buna la nivel mondial, cele 40 de companii ce functionau sub egida corporatiei israeliene Makhteshim Agan, acum au nu nume mai simplu si usor de retinut Adama. Intr-un interviu, Ignacio Dominguez (CCO Adama) a explicat motivele din spatele deciziei si ce inseamna aceasta decizie pentru una dintre cele mai importane companii producatoare de substante pentru protectia recoltelor. Decizia de a crea un nou brand a fost luata in urma cu doi ani, dar partea birocratica a prevenit o dezvaluire rapida a noului brand. Noul brand este condus de un principiu simplu, Dominguez spune:“Brandul este cel mai simplu si eficient mod de a spune povestea companiei. De exemplu in Germania avem erbicide de top pentru ingrijirea sfeclei de zahar, si toata lumea recunoaste brandul Goltix, nimeni nu identifica asta cu Makhteshim Agan”. Dominguez a mai explicat:”Era ceva ce trebuia rezolvat, iar transformarea ne-a obligat sa ne gandim la brand, sa avem o companie, o cultura, o imagine, un singur brand”.
Adama_un_singur_brand

logo_AdamaDe ce Adama? Este cuvantul ebraic pentru pamant (sol), dar nu doar acesta e motivul. “MA” din nume ramane de la mostenirea Makhteshim Agan. “AD” simbolizeaza avansul tehnologic. Un alt element uneste masculinul si femininul: “ADAM” si “DAMA”. “AMA” inseamna mama in multe limbi, mergand spre ideea de “mama natura”, care promoveaza atitudinea prietenoasa cu mediul inconjurator. Echilibrul fiind un aspect important pentru companie, cei trei de “A” din nume reprezentand trecutul, prezentul si viitorul. In plus combinarea literelor “ADA” merge bine pentru oprimizarea motoarelor de cautare, a mai remarcat Dominguez.

Impreuna cu noul nume vine si un nou slogan:“Simplu. Crestem. Impreuna.” Acest slogan nu simbolizeaza doar cresterea interna a companiei, ci si cresterea comunitatii agro, cresterea recoltelor, dar si a standardelor de calitate. Ignacio Dominguez mai spune: “Adama planuieste a fi un element important din ecosistemul agriculturii. Strategia este aceeasi oriunde ne-am duce.” Schimbarea brandului se face sub o noua conducere, Chen Lichtenstein este noul CEO, care l-a inlocuit pe Erez Vigodman din Februarie. Lichtenstein a condus campania Makhteshim Agan pentru integrarea pe piata din China si a fost numit presedinte si CEO Adama. El este co-creatorul noii strategii de brand si este cel mai mare sustinator al ei.
Adama_simplu_crestem_impreuna
Sub supravegherea lui Chen Lichtenstein sunt coordonate 40 de lansari ale noului brand pe toate pietele. In China comunicarea brandului este concentrata pe portofoliul de servicii ale companiei pentru cresterea productivitatii fermelor. In contrast in brazilia, Adama se concentreaza pe credit si servicii unice acestei tari.

Simplificarea muncii cultivatorilor este parte din noua mantra a companiei. Acest lucru va veni sub forma unor produse mai usor de folosit si depozitat. “Pe parcurs, avem planuri foarte ambitioase de a schimba forma ambalajelor, care vor incorpora un nou semn distinctiv pentru Adama.” Compania cauta si solutii digitale si va lansa doua produse noi in decursul anului urmator, incluzand noi regulatori de crestere in Europa. Feedback-ul initial asupra noilor directii ale companiei este “foarte pozitiv”, dar Dominguez se bazeaza pe verdictul pe termen lung. Recunoasterea noului brand nu trebuie sa fie facuta doar de catre distribuitori, ci si de catre utilizatorii finali care sunt de fapt tinta noii campanii de simplificare a proceselor tehnologice. In cateva luni Adama va incepe sa masoare piata, iar in cursul anului viitor va incepe o noua campanie de sondare a pietelor, pentru a vedea cat de conectati sunt oamenii cu noul brand si cat de mare este recunoasterea noului brand. “Avem un motiv pragmatic pentru a imbunatati recunoasterea, care intr-un final va permite companiei sa aiba mai multe beneficii comerciale”, a adaugat Dominguez.

In Romania lansare noului brand a fost facuta sub acelasi motto:”o companie, o identitate, o cultura, un brand global”, “simplu. crestem. impreuna.”. Mahkteshim Agan deja functioneaza sub brandul Adama in Romania, iar in decursul acestui an clientii vor vedea schimbari ale ambalajelor, schimbari bune ce vor simplifica utilizarea si depozitare, nu doar logo-ul de pe ambalaj.

Ce-si propune Adama in Romania:

Indraznesc sa creeze simplitate:
Cultivatul este complex si foarte provocator, Adama lucreaza impreuna cu fermierii, agronomii, distribuitorii si comunitatile de fermieri, pentru a gasi cai pentru a simplifica procesul. Adama gaseste solutiile pentru a face cultivare un proces mai simplu, practic si inovativ, nu doar prin protectia culturilor.

Ajuta fermierii sa creasca:

Cultivatul nu se intampla doar in camp, Adama ajuta fermierii sa-si rezolve problemele atat in afaceri cat si mai departe de atat, ajutant la vanzari, parteneriate, munca mai putina in camp si aprecierea mai multa pentru fermieri.

Deschide noi oportunitati:

Adama stie ca procesul de cultivare trebuie reinventat constant, prin intermediul platformelor su pietelor in continua crestere, Adama poate ajunge rabid la fermieri din toate colturile lumii cu ajutorul mult asteptat, cand vine vorba de cunostinte si tehnici de cultivare si ingrijire a plantelor.

Cladesc:

Cu ani in urma Adama a fost parte dintr-o echipa care a ajutat sa faca desertul o oaza de verdeata intr-un mod sustenabil, asigurand astfel prosperitatea unei intregi natiuni. Acum toti angajatii Adama incearca sa faca acelasi lucru cu fiecare fermier in parte, la o scala globala pentru ca “Simplu.Crestem.Impreuna.”.

Adama isi doreste o lume unde toti oamenii vor avea acces la mancare, si toata lumea care se ocupa cu recoltele sa aiba o viata plina de impliniri si recompense.

The post Makhteshim Agan se transforma in Adama appeared first on Blog | PestControl Expert.

Combaterea soarecilor, sobolanilor din pereti si tavan fals

$
0
0

Deratizarea pentru soarecii si sobolanii din peretii de rigips si tavanul fals:

Deratizarea reprezinta trantamentul de combatere a rozatoarelor (soareci si sobolani), aceasta se face cu ajutorul anumitor produse si prin tehnici specifice. Alegerea celor mai potrivite tehnici si produse garanteaza reusita rapida, fara efecte secundare nedorite.

Orice constructie cu pereti din rigips poate oferi o casa buna soarecilor si sobolanilor. Vata minerala folosita pentru izolatia termica poate oferi conditii extraordinar de prielnice Sobolan in peretepentru un culcus, cuclus protejat cu rigips. Soarecii si sobolanii cauta hrana constant, astfel pot intra in locuinta, iar apoi vazand conditiile prielnice pot decide sa-si “faca casa”, o casa bine izolata si protejata. Dincolo de rigips isi pot face un culcus linistit, calduros, pufos si mai ales protejat, un loc unde nu sunt deranjati pentru ca prezenta lor este insesizabila (exceptand zgomotele pe care le pot face).

Majoritatea soarecilor si sobolanilor chiar se nasc in interiorul unei case, de cele mai multe ori in podul casei. Cat timp sunt in interiorul peretilor, acestia pot roade firele de electricitate (pericol de incendiu) si cablurile de internet, iar daca aceste lucruri nu erau destul de rele sobolanilor le place sa-si insemneze teritoriul, iar acest lucru este facut cu ajutorul urinei si excementelor (fapt ce in primul rand nu-i igienic, dar pe deasupra atrage si alti sobolani din zona). Acestia raspandesc boli si se inmultesc foarte repede.

Raticide, rodenticide, otrava pentru rozatoare:

Folosirea raticidelor si rodenticidelor este cea mai intalnita metoda de control pentru rozatoare si este metoda pe care toata lumea o stie si o foloseste. Aceasta insa nu se adreseaza problemei sobolanilor si soarecilor ce-ar putea sa se afle in interiorul peretilor sau ascunsi in tavanele false. Daunatorii vor fi combaturi, dar apoi vor aparea alte dureri de cap: lesurile rozatoarelor vor intra in putrefactie in pereti si tavane false, iar mirosul emanat de aceste lesuri nu va fi unul placut, sa nu vorbim despre problemele pentru sanatate.

Indiferent indiferet de forma de raticide folosita: plicuri cu pasta, cuburi parafinate, peleti, grau otravit, in majoritatea cazurilor rezultatul nedorit va aparea.
solutia_pentru_sobolanii_din_pereti
In sezoanele reci ale anului: toamna – iarna, mirosurile nu se simt (atat de puternic), dar atunci cand temperaturile incep sa creasca, martie – aprilie, lesurile pot produce mirosuri insuportabile si in plus sunt surse periculoase de infectie. Singura cale pentru a le indeparta este sa faceti gauri in peretele sau tavanul fals. Pozitionarea si numarul rozatoarele moarte s-ar putea sa nu fie identificata de la prima incercare de indepartare, iar acest lucru sa rezulte in repetarea procesului.

Costurile pentru aceste procese sunt enorme in comparatie cu cele ale tratamentului de deratizare potrivit, iar in majoritatea cazurilor pot fi evitate daca este aleasa procedura corespunzatoare. Nu exista spray-uri, dezinfectanti sau alte solutii care sa va ajute sa indepartati mirosul lesurilor de rozatoare, sa nu vorbim de cadavrele de soareci sau sobolani din pereti.

Capcane mecanice sau adezive, cu atractant alimentar:

Utilizarea capcanelor este solutia recomandata in cazul tratamentelor impotriva rozatoarelor, atunci cand sunt pereti sau tavane false. Puteti sa optati pentru capcane mecanice cu mai multe utilizari sau pentru cele adezive ce trebuie aruncate dupa ce sunt capturati daunatorii.

Amplasarea capcanelor se poate face in perete daca exista o gura de vizitare sau in zona oricarei gauri pe unde ar putea iesi daunatorii din perete. Folosind tipul aceasta de combatere evitati alte probleme cu mai multa bataie. Exista varianta capcanelor care nu ranesc rozatoarele ci doar le blocheaza in interior. Acestea se cheama “non – back”. Rozatoarele intra si se blocheaza in interior in functie de cum e conceputa capcana. Cealalta varianta, tipul cleste – “dinti de rechin” care face altceva. In functie de cat de “animal friendly” sunteti alegeti optiunea care vi se potriveste.

Prevenirea infestarii cu rozatoare la interior:

In cazul tratamentelor de deratizare se aplica regula mult prea cunoscuta – “Mai bine previi decat combati!”

De jur imprejurul casei sau zonei pe care doriti sa o protejati puteti utiliza otrava pentru rozatoare, raticide, rodenticide. Aceasta trebuie pusa in statii de intoxicare, cutii de plastic sau metalice, dotate cu cheie de siguranta. Nu exista pericolul descris mai sus in aceasta situatie. Rozatoarele nu au apucat sa-si faca culcus la dumnevoastra in pereti, ci vin din imprejurimi in cautarea de hrana. Nici in zona protejata nu au intrat inca. Cauta intrarea in dar gasesc statiile de intoxicare cu mancarea otravita, raticidul din statii, mananca si se intorc. Mor in afara locuintei si ati scapat de vizita lor. Insa daca trece unul curios ce se intreaba ce-ati putea avea prin casa, atunci ar fi bine sa intalneasca o capcana mecanica sau adeziva. Pentru mai multe detalii despre combaterea soarecilor si sobolanilor vizitati paginile -> “cum scapam de soareci” si “cum scapam de sobolani

The post Combaterea soarecilor, sobolanilor din pereti si tavan fals appeared first on Blog | PestControl Expert.

A inceput sezonul plosnitelor urat mirositoare

$
0
0

banner_plosniteOficial a sosit toamna, iar odata cu ea vine si mirosul neplacut al plosnitelor cerealelor. Bucurestiul se confrunta cu o invazie de proportii, cel putin oriunde exista o mica zona cu verdeata, exista si plosnite care vor incerca sa-si faca intrarea pentru a se adaposti de temperaturile in scadere.

De ce ne sunt invadate casele de plosnite?

Plosnitele cerealelor au obiceiul de a se ascunde foarte bine, de obicei invadeaza orice zona ferita de temperaturile scazute si asa supravietuiesc pana la venirea primaverii. Dar ele nu se feresc neaparat de temperaturile scazute, ci de pradatorii care le-ar putea ataca in timpul iernii din cauza lipsei de hrana. Asa ca plosnitele isi gasesc adaposturi, pe timpul iernii ele nu se mai misca atat de mult si nici nu se dezvolta, am putea spune ca aproape hiberneaza. Isi gasesc un loc ferit si bine ascuns, petrecandu-si acolo iarna. Se pot ascunde si sub scoarta copacilor, daca gasesc o zona cu scoarta mai slaba, in procesul acesta reusind de multe ori sa omoare copacul.
Plosnite Din moment ce nu are un pradator natural, populatia acestor insecte a scapat de sub control. Ele pot fi identificate datorita formei distincte de scut, au culoarea maronie si sa nu uitam mirosul “deosebit” pe care insecta il elibereaza atunci cand este speriata sau omorata. Cu toate ca plosnitele nu reprezinta un pericol direct pentru oameni, ele cauzeaza anual pierderi foarte mari in agricultura si pomicultura.

Cu cat temperaturile se vor raci, cu atat vor aparea mai multe plosnite ce vor incearca sa patrunda intr-un loc ferit pentru a se ascunde in timpul iernii, iar aceste locuri de obicei sunt: subsolurile, mansardele, chiar si birourile cu un geam deschis pot parea un loc bun pentru petrecerea iernii. Deoarece acest parazit tinde sa invadeze orice casa (in numar mare), tinerea lor la distanta este solutia. Pentru a va ajuta sa tineti plosnitele la distanta am pregatit o lista de precautii ce trebuie luate pentru ca locuinta sa nu va fie invadata.

1. In primul rand trebuie reparate ferestrele, usile sau ecrenele exterioare (orice orificiu micut, va fi considerat o invitatie deschisa). Orice crapatura trebuie acoperita pentru ca altfel ati putea avea invitati surpriza.

2. Plosnitele sunt atrase de lumina, este recomandat ca luminile exterioare sa fie aprinse cat mai putin timp sau sa optati pentru becurile de culoare galbuie care atrag insectele mai putin.

3. Inspectati bine sacosele de cumparaturi inainte de a intra in casa, plosnitele pot fi pasageri clandestini, iar odata intrate in casa isi vor gasi un loc comod si vom avea oaspeti neasteptati si nu tocmai frumos mirositori.

4. Daca plosnitele patrund in locuinte folositi un aspirator pentru a le indepoarta si goliti repede sacul pentru a nu se imprastia mirosul neplacut.

5. Casele pot fi tratate in prealabil pentru plosnitele cerealelor, inainte ca sezonul de toamna sa inceapa. Astfel fiind protejati de o eventuala infestare, tratamentul insa se poate face si dupa inceperea sezonului pentru a lupta cu o infestare. Mai multe informatii pentru combaterea plosnitelor urat mirositoare puteti gasi in articolul nostru:“Cum poti scapa de plosnitele cerealelor”. Pentru combaterea plosnitelor va recomandam urmatoarele produse:

The post A inceput sezonul plosnitelor urat mirositoare appeared first on Blog | PestControl Expert.

Racumin TP, Tracking Powder

$
0
0

racumin TP, galeata 5 kgRacumin TP, Tracking Powder este un raticid pulbere, foarte concentrat care poate fi folosit pentru controlul soarecior si sobolanilor in zone industriale cat si domestice.

Racumin TP este un rodenticid profesional pentru deratizare colectivitati, industrie, mijloace de transport, zona urbana, zona rurala, HO-RE-CA, structuri sanitare, depozite agricole. Prin substanta sa activa, coumatetralyl, Racumin TP distruge sistemul circulator al rozatoarelor, provocandu-le hemoragii interne si o maorte lenta si nedureroasa.

Mod de actionare: Datorita formularii sub forma de pulbere, Racumin TP se lipeste de blana si membrele rozatorului care o ingereaza in momentul in care isi face igiena (cand se spala), dar in acelasi timp contamineaza si membrii cuibului, inclusiv puii si femelele gestante, atunci cand intra in contact cu ei, dupa ce au fost contaminati cu pulbere.

racumin tp, mod functionare racumin tp, informatii produsracumin TP, informatii utilizare

 

 

Substanta activa: 7,5 g/kg coumatetralil

Doze de aplicare: Se recomanda aplicarea unui strat de pulbere cu o grosime de 3-4 mm in galeriile rozatoarelor, precum si pe traseul de circulatie al acestora.

Produsul poate fi utilizat doar de catre personal calificat / Uz profesional.

Norma de consum este de 600-1600 g/1000 mp ( in medie 1g/mp) in functie de situatia concreta si de marimea populatiei.

Racumin TP poate fi de asemenea folosit pentru prepararea de momeli, in urmatoarea concentratie: o parte Racumin TP + 19 pati de suport alimentar (de preferinta graunte de cereale proaspete), iar pentru marirea activitatii, se poate adauga 5% zahar.

racumin TP statie intoxicareAtentie: Aplicarea Racumin TP sau utilizarea sa in prepararea de momeli trebuie facuta cu maxima precautie datorita caracterului sau prafos ce poate genera inhalarea accidentale. Chiar daca are o concentratie de substanta activa relativ scazuta pentru mamiferele non-vizate, ingerarea sau inhalarea in exces poate genera pe termen scurt modificari ale vitezei de coagulare a sangelui.

Mod de ambalare: galeata de 5 si 20 kg. Produs de Bayer.

 

Urmarind respectarea reglementarile Directivei nr. 98/8/EU privind produsele biocide si, cu precadere, prevederea privind biocidele de grupa 14 (rodenticidele) ce vizeaza retragerea de pe piata a tuturor rodenticidelor formulate ALTFEL decat sub forma de momeala alimentara, incepând cu data de 1.07.2012, Bayer Environmental Science va retrage de la comercializare produsul Racumin TP 0.75% (pulbere rodenticida de contact, pe baza de coumatetralyl) incepând cu data de 01.01.2012.

In conformitate cu prevederile Directivei 98/8/EU, transpuse in legislatia româneasca prin Ordinul MSP/MMGA/ANSVSA nr. 132/280/90/2006, produsul Racumin TP 0.75% va putea fi:
- comercializat pana la data de 31.12.2011 si
- utilizat de catre consumatorii finali (operatori DDD, fermieri, etc) pana la data de 30.06.2012.

Referitor la Racumin Paste – al doilea produs rodenticid din gama Bayer Environmental Science, va pot spune ca omologarea sa dupa procedura europeana a fost efectuata cu succes, drept pentru care nu vor exista restrictii de comercializare pâna in anul 2018.

Alte produse raticide fabricate de Bayer sunt:

 

The post Racumin TP, Tracking Powder appeared first on Blog | PestControl Expert.

Russell IPM

$
0
0

Russell_IPM_Banner

Russell IPM a fost infiintata in anul 1987 si este lider de piata in furnizarea de solutii orientate spre client, solutii pentru controlul daunatorilor. Compania creaza si produce momeli pe baza de feromoni si pesticide bio. pentru clientii din intreaga lume. Este castigatoare a doua premii Queen’s, oferite Intreprinderilor pentru Comert International si Inovare.

Ce sunt feromonii?

Feromonii sau “hormoni sexuali” sunt molecule care chiar si in dilutii foarte mari au rolul de a transmite semnalele, de a atrage diferitele animale sau insecte pentru ca feromanii se bazeaza pe dorinta insectelor sau animalelor de a-si gasi un partener. Aceste substante au un rol important in procesul de comunicare dintre specii, marcarea de teritorii, “gasirea partenerilor”, in procesul de reproducere, sau de gasirea a hranei. Feromonii se folosesc in protectia plantelor contra daunatorilor. Cu ajutorul lor se produc diferite “capcane” pentru a distruge insectele daunatoare, sau prin perturbarea sistemului lor de comunicare, masculii sunt impiedicati sa-si gaseasca femelele pentru reproducere. Feromonii sunt pentru tinte specifice, acestia tind sa atraga o singura specie. Russell IPM este lider in productia de produse pe baza de feromoni, de sisteme de control si de monitorizare a insectelor. Expertiza de baza a companiei se refera la sisteme de modificare a comportamentului insectelor. Ofera o gama de produse inovatoare pentru ce dau solutii sigure, eficiente si ecologice la problemele cu care se confrunta clientii.

In ultimii 24 de ani echipa de cercetare si dezvoltare Russell IPM s-a concentrat pe dezvoltarea de noi produse, pentru a servi cel mai bine sectorul agricol. Astfel, facilitatile companiei includ un laborator de productie a capcanelor, o unitate de cercetare pentru capcanele adezive, o gama larga de echipamente sofisticate pentru a incorpora tehnologia pe baza de feromoni.

De la an la an cercetarile si dezvoltarile companiei genereaza noi tehnologii, care sa indeplineasca nevoile clientilor si astfel sa permita companiei sa impartaseasca clientilor cele mai eficiente produse. Russell IPM pentru a mentine cea mai inalta calitate asupra productiei, asigura controale stricte ale calitatii pentru fiecare produs inainte de fabricare.

Lista produselor Russell IPM:

The post Russell IPM appeared first on Blog | PestControl Expert.

Viewing all 222 articles
Browse latest View live